Raadslid Bernard Heens roept om de coronamaatregelen strikt na te leven

© (Foto EF)
Redactie KW

De gemeenteraad van gisteren maandag 14 september werd andermaal op verplaatsing gehouden. Er werd in het OC Utendoale in Westouter andermaal geen publiek toegelaten. De pers kon er wel aanwezig zijn. In extremis werd nog een punt aan de agenda toegevoegd na de toename van het aantal besmettingen in Heuvelland. Raadslid Bernard Heens riep op om de coronamaatregelen strikt na te leven. “We hebben op dat vlak dan ook een voorbeeldfunctie.”

Aanvullend op de maatregelen genomen door de gemeente vroeg Bernard Heens aan alle raadsleden en in het bijzonder aan het schepencollege om de coronamaatregelen strikt op te volgen. “Er ontstaat links en rechts een zekere laksheid betreffende bijvoorbeeld het dragen van een mondmasker. Ik vraag uitdrukkelijk om ook het mondmasker te dragen op café wanneer er een verplaatsing naar bijvoorbeeld het toilet wordt gedaan.”

Met ingang van vandaag 15 september worden alle gemeentelijke ontmoetingscentra gesloten voor activiteiten. ” Op die manier worden bijeenkomsten in gesloten ruimtes vermeden. Activiteiten kunnen buiten georganiseerd worden, of zullen afgelast worden of verplaatst. Ook de gemeentelijke activiteiten in de OC’s worden verplaatst of afgelast. De OC’s kunnen enkel nog gebruikt worden door scholen. De bloedinzameling van het Rode Kruis kan in de komende periode wel nog in de zalen doorgaan”, duidt burgemeester Lewyllie. De maatregel loopt tot en met vrijdag 25 september.

Een van de verenigingen die zo hun activiteiten moet stopzetten is fotoclub het Spectrum Heuvelland, zij verzamelen maandelijks in het Seultje in Nieuwkerke. “Deze maand konden we wel nog samenkomen om theorie te geven mits het nemen van de gekende maatregelen”, duidt Bart Cuvelier. “Vanaf begin maart hadden we alle activiteiten al stopgezet. Voor ons is het samenkomen buiten ook geen optie omdat we de afstand niet kunnen garanderen, er zijn altijd vragen wanneer we aan het fotograferen zijn, en dan moet je dicht op de persoon komen om uitleg te geven of om te tonen op hun toestel. Vandaar de beslissing. Het zou mij sterk verwonderen dat we onze activiteiten kunnen hervatten in oktober, maar we blijven hopen op een positieve curve waardoor we opnieuw wat vrijer zijn.”

In de rand van de coronacrisis gaf schepen Wieland De Meyer nog mee dat er geen besparingen volgen in de gemeente en dat alle geplande investeringen verder zullen uitgevoerd worden. “We kenden de voorbije jaren een voorzichtige budgettering en kennen niet die zware leningslast mee van jaren terug.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.