PVDA regio Tielt wil met vernieuwde basisgroep nadrukkelijker stem laten horen in lokaal debat

Redactie KW

PVDA regio Tielt zag zijn ledenbestand aangroeien tot 50 van wie er 12 de vernieuwde basisgroep vormen onder leiding van Paul Decroos.

De Partij van de Arbeid zit in de lift en dat is in het Tieltse niet anders. “Onze afdeling bestaat even lang als de eigenlijke partij, zowat 40 jaar“, zegt voorzitter Paul Decroos. PVDA regio Tielt werkte in het verleden aan alle verkiezingscampagnes mee en zag dat bij de federale en Vlaamse verkiezingen vorig jaar in een forse stijging vertaald. “We stegen van cijfers tussen 0,5 en 1 procent bij vorige verkiezingen naar 4 procent in 2019 in de regio Tielt.”

50 leden

Nog opmerkelijk: PVDA regio Tielt heeft nu met 50 leden meer mankracht dan de hele West-Vlaamse werking 15 jaar geleden. “Twaalf leden vormen onze basisgroep, de helft van hen zijn er de voorbije twee, drie jaar bijgekomen”, geeft Paul Decroos nog mee.

De komende jaren wil PVDA nadrukkelijker zijn stem laten horen in het lokale debat over onder meer mobiliteit, milieu en parkeerbeleid. “We zijn zelfs al door een paar linkse partijen uit de regio gevraagd om hun lijst te versterken voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Jerry Vanparys.

Twee activiteiten gepland

Volgens voorzitter Decroos zal PVDA daar niet zomaar in meestappen. “Wel bestaat er een mogelijkheid dat we in Tielt nog eens zullen opkomen met een eigen lijst, zoals vroeger al een aantal keer het geval was. Aangezien onze kiezers specifiek voor ons programma stemmen, denk ik dat de recente afschaffing van de opkomstplicht bij lokale verkiezingen ons geen windeieren zou leggen.”

De eerstvolgende activiteiten van PVDA Tielt zijn een debatavond voor de leden over de gevolgen van de coronacrisis. Plaats en datum (ergens in september) liggen nog niet vast. Op 23 oktober is iedereen welkom in het Buurthuis voor een Cubaanse filmavond over Che Guevara.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.