Provincie werkt aan nieuwe fiets- en wandelbruggen in Nieuwpoort en Veurne

Jos Remaut

De Provincie trekt 1 miljoen euro uit voor een fiets- en wandelbrug over de IJzer in Nieuwpoort-stad : die moet de kaai verbinden met de nieuwe jachthaven op de rechteroever.

De realisatie zal gebeuren in samenwerking met het Vlaamse Gewest en de stad Nieuwpoort, de Provincie is momenteel al bezig met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan. Bedoeling is dat de brug tegen 2020 klaar is. Deze nieuwe verbinding zal zeker een bijkomende troef worden voor de ontsluiting van de rechteroever en de kwaliteit van het fietsnetwerk van Westtoer, dat nu nog de brug moet gebruiken van de Koninklijke Baan. De veerdienst tussen linker- en rechteroever, ter hoogte van Nieuwpoort-Bad, blijft bestaan.

Er komt ook een fiets- en wandelbrug over de Duinkerkevaart in Veurne, die de nieuwe woonsite Suikerfabriek zal verbinden met het stadscentrum. Hiervoor investeert de Provincie 400.000 euro.

En de Provincie wil ook een nieuwe ruimtelijk impuls geven aan de badplaats Westende, die tegenwoordig toch wat verouderd en verkommerd is. Hiervoor wordt een ontwerpend onderzoek opgestart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier