Protest tegen onveilig kruispunt aan restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels

© BENNY PROOT
Stefan Vankerkhoven

Het belooft een woelige Brugse gemeenteraadszitting te worden deze avond in het stadhuis. Vooraf zijn er al twee protestacties gepland.

Vooreerst zal de actiegroep Zeebrugge Onder Druk op de Burg protesteren tegen de voorziene locatie van de nieuwe zeesluis in Zeebrugge, waardoor veel huizen moeten onteigend worden en de stationswijk nog meer afgescheiden wordt van Zeebrugge Dorp.

Ten tweede wil Chris Marain, kandidaat bij Open VLD Plus, de verkeersonveiligheid van het kruuispunt aan restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels aankaarten. Het is een oud zeer dat al jaren bestaat. Omdat er weinig aangedaan wordt nam Chris Marain het heft in handen en bevroeg hij de voorbije werken 190 bewoners van de Tillegemwijk.

Protest tegen onveilig kruispunt aan restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels

Er wonen steeds meer jonge gezinnen met kinderen. In de gesprekken die hij voerde met hun komt hij tot schrijnende conclusies. ‘Ouders zien het niet zitten hun kinderen zelfstandig het kruispunt te laten oversteken.’, zegt Chris. ‘Voor hun is het een hopeloze zaak. Ze laten hun kinderen liever niet fietsen dan hun leven te riskeren bij deze onveilige situatie.’

Raadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) zal het stadsbestuur interpelleren naar aanleiding van deze petitie, partijgenote Mercedes Van Volcem wil de bevoegde minister tot actie aanzetten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.