Profrenner Maxime Vantomme komt op voor CD&V Wervik

Maxime Vantomme en zijn partner Leonie Vanderjeugt. © a-LV
Redactie KW

Toch wel een verrassing: in Wervik staat profwielrenner Maxime Vantomme (32) op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Maxime Vantomme groeide op in Zillebeke en woont bijna vier jaar in de Prinsenstraat in Wervik. CD&V maakt het nieuws bekend in het vernieuwd café ‘t Smiske in Geluwe, het supporterslokaal van Jasper Stuyven die zondag op het BK in Binche derde eindigde.

Vader André Vantomme groeide op in Wervik. Hij was onderwijzer in Zillebeke, begon een nieuw leven en woont al enkele jaren weer in de Tabaksstad. Ook zoon Maxime kwam naar zijn roots terug en hielp mee de rijwoning van zijn grootmoeder verbouwen. Hij woont er samen met zijn vriendin Leonie Vanderjeugt, afkomstig uit Boezinge. Leonie koerst trouwens ook. Bij de vrouwen elite reed ze zondag trouwens ook in Binche het BK, waar ze de finish haalde.

Goed en betaalbaar wonen

Op de lijst van CD&V krijgt Maxime Vantomme de dertiende plaats. “Maxime wil vooral meewerken aan de promotie van sport voor jong en oud, zowel competitiesport als recreatief”, aldus lijsttrekker Bercy Slegers. “Ook woonbeleid interesseert hem. Wervik moet aantrekkelijk gemaakt worden voor jonge mensen die naar hier willen komen wonen en zo onze stad leren appreciëren. Maxime vindt het hier goed en betaalbaar wonen en wil Wervik nog aantrekkelijker maken.”

De eerste contacten met de renner van WB-Aqua Protect-Veranclassic dateren van eind januari, begin februari. “Ik had altijd al interesse in politiek en ik had er eigenlijk vroeger al aan gedacht om de stap te zetten”, zegt Maxime. “Nu ben ik in de herfst van mijn carrière en is het het moment.”

(EDB)