Professor overtuigde studente uit Knokke-Heist om in de politiek te stappen

Redactie KW

De 24-jarige Eline Vervarcke komt in oktober op voor N-VA.

De studente handelswetenschappen aan de Universiteit Gent, combineert haar thesis rond de Nationale Bank met haar lokaal politiek engagement. “Het is de professor die mij met mijn thesis begeleidt, die mij overtuigde om dit engagement op te nemen“, lacht Eline. Vanaf 1 oktober gaat ze aan de slag bij KPMG.

Eline kiest vol overtuiging voor de N-VA. “Ondernemen zit in mijn bloed”, zegt Eline. “Mijn bompa was kapper, mijn ouders runnen een hotel. Ik studeer handelswetenschappen en wil graag ook zelf een onderneming opstarten of overnemen. De N-VA is de partij die opnieuw zuurstof geeft aan ondernemers. Ze zorgt voor tewerkstelling. Ik zie dat de toeristische sector, de middenstand en de horeca ook in Knokke-Heist nieuwe impulsen nodig hebben. Het is tijd voor verandering. De N-VA kan wegen op het beleid om die broodnodige veranderingen door te voeren. Ik wil mij daar dan ook voor inzetten”.

Als jongere op de lijst wil Eline zich uiteraard ook inzetten voor een bruisend Knokke-Heist. “Jongeren hebben toekomstplannen. Ze willen toch vaak in Knokke-Heist wonen en werken. De N-VA is vast van plan om meer tewerkstellingskansen te creëren voor jongeren in Knokke-Heist. Naast de toeristische sector en de middenstand kunnen we ook andere creatieve bedrijven aantrekken. Denk maar aan startups in de digitale wereld, aan makerspaces, maar ook aan afgeleide ondernemingen met linken naar de haven. Verder willen we stimuleren dat jongeren hier kunnen blijven wonen. Dat zal het sociaal weefsel, de verenigingen, de scholen, kinderopvang, recreatie… kortom, de dynamiek van Knokke-Heist ten goede komen”, besluit Eline.

Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser is tevreden: “Met Eline halen we een frisse, nieuwe, enthousiaste en bekwame kandidate binnen. Het is fijn te horen dat ook Eline vindt dat de toekomst voor Knokke-Heist bij de N-VA ligt.”