De volksbevraging wordt niet erkend door de Spaanse staat en er is een indrukwekkende politiemacht op de been gebracht. Er duiken al de hele zondag beelden op van de uiterst hardhandige aanpak van de Spaanse ordetroepen tegenover de Catalaanse kiezers.

Ook professor politicologie Bart Maddens, die als waarnemer bij een stembureau in Barcelona is, deelde in de klappen. Toen de politie binnenviel om de stembussen in beslag te nemen, stond hij tussen de Catalanen die een menselijk schild wilden vormen.

De volksbevraging wordt niet erkend door de Spaanse staat en er is een indrukwekkende politiemacht op de been gebracht. Er duiken al de hele zondag beelden op van de uiterst hardhandige aanpak van de Spaanse ordetroepen tegenover de Catalaanse kiezers. Ook professor politicologie Bart Maddens, die als waarnemer bij een stembureau in Barcelona is, deelde in de klappen. Toen de politie binnenviel om de stembussen in beslag te nemen, stond hij tussen de Catalanen die een menselijk schild wilden vormen.