Proefrotonde in Ieper aangelegd voor komende jaren

Redactie KW

De nieuwe proefrotonde ter hoogte van het kruispunt van de Meenseweg en Steverlyncklaan is aangelegd. De rotonde kwam er naar aanleiding van acties van de lokale basisschool, jeugdbeweging, woonzorgcentrum en buurtbewoners voor een veiligere Meenseweg.

“De aanleg van zebrapaden op elke tak, bepaalde arceringen en een rood fietspad bij de rotonde worden afgewerkt bij goed weer”, zegt schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune (SP.A).

De proefrotonde ligt er meteen voor enkele jaren. “Want in deze bestuursperiode zijn geen grote werken gepland voor de Meenseweg.”

Er wordt wel een extra zebrapad aangelegd ter hoogte van het Koerierpad naast de begraafplaats. “De aanleg van de voetpaduitstulpingen ter hoogte van Koerierpad zijn voorzien rond midden december. De fietspaden van de Meenseweg zijn intussen verbreed tussen de Zuiderring en het kruispunt met de Zonnebeekseweg. In de loop van de week worden deze fietspaden ter hoogte van de kruispunten, waaronder Hovelandlaan en Tramstraat, extra geaccentueerd in een rode kleur.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.