“Proefproject afsluiten Menenstraat wordt niet verder gezet”

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In het voorjaar van 2019 lanceerde het nieuwe Ieperse stadsbestuur een proefproject waarbij de Menenstraat in de lente en de zomer op zondag verkeersvrij gemaakt werd. Na een vraag van Peter De Groote (CD&V) antwoordde schepen Diego Desmadryl dat “dit niet meer verder kan gezet worden in de huidige format.”

Op zondag 6 april 2019 werd de Ieperse Menenstraat voor het eerst afgesloten in het kader van een proefproject waarbij de straat elke eerste weekend van de maand verkeersvrij werd gemaakt. Nu het commerciële seizoen zich weer op gang trekt na de wintersolden met de Ieperse Opendeurdagen dit weekend, vroeg Peter De Groote (CD&V) op de gemeenteraad maandag of dit ook in 2020 het geval zal zijn.

“Het is zo dat wij het afgelopen proefproject van vorig jaar grondig hebben geëvalueerd en we zijn hier tot de conclusie gekomen dat dit project niet meer verder kan gezet worden in de huidige format”, antwoordde schepen van Economie Diego Desmadryl (Open Ieper). “Eerstdaags zullen wij dan ook terug met alle betrokkenen aan tafel zitten om een nieuw proefproject te bespreken. Ook de verdere uitwerking hiervan zal samen met de betrokkenen worden besproken maar wat de uitkomst daarvan zal zijn kan ik momenteel nog niet zeggen. Ik wacht hiervoor liever het overleg af, vooraleer er eventuele foutieve berichtgeving zou kunnen verspreid worden.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier