PRO noemt meerjarenplan ‘Het beleidsplan van de stilstand’

© (Foto JS)
Redactie KW

‘Het beleidsplan van de stilstand’. Zo omschreef fractieleider Ward Gillis (PRO) donderdagavond op de gemeenteraad in Moorslede het nieuw meerjarenplan 2020-2025. Alvast een heel belangrijk document voor de komende jaren. PRO stemde tegen. De twee andere oppositiepartijen Groep a en N-VA onthielden zich.

“Een krediet van 395.000 euro voor fiets- en voetpaden is veel te weinig”, aldus Ward Gillis. “Met zo’n bedrag gaan we niet ver komen. Ik vind het een schande. Over de middelen die worden voorzien voor natuur en milieu krijgen jullie van ons een dikke buis.”

“We vinden het jammer dat er niet over de partijgrenzen heen naar ideeën werd gepeild.”, aldus fractieleider Veerle Demeulenaere (N-VA). “Nochtans hebben de verschillende oppositiepartijen dit jaar bewezen een positieve inbreng te hebben. In het meerjarenplan juichen wij een aantal projecten toe. Zoals de renovatie van het brandweerarsenaal, extra speeltuigen, fietsstraten en een kunstgrasveld. Toch vinden we ook dat er enkele foute keuzes zijn gemaakt. Zo wordt er onvoldoende ingespeeld op veiligheid, met een beperkt budget van 15.000 euro voor de aankoop van camera’s. En dat terwijl de gemeente het doelwit blijft van diefstallen en inbraken.”

“Andere thema’s waar weinig ambitie uit blijkt, zijn groen, natuur en dierenwelzijn. We begrijpen dat de begraafplaatsen goed onderhouden moeten worden, maar een bedrag van 850.000 euro is wel heel veel. Er zijn grotere noden zoals de aanleg van voldoende nieuwe fietspaden.”

Fractielieder Sigrid Verhaeghe (Groep a) was verontschuldigd. Haar partijgenoot Margaux Vandekerckhove ziet in het meerjarenplan enkele mooie projecten maar ook enkele tekorten. “We vinden dat er te weinig budget is voorzien voor de vrijwilligers en verenigingen”, liet ze horen.

(EDBW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier