"Goed gedaan en een sterke boodschap van koning Filip", vindt CD&V-voorzitter Joachim Coens uit Damme. "Op naar meer respect en een sterke samenwerking", zegt hij op Twitter.

"Met zijn brief en spijtbetuiging over het koloniaal verleden schrijft Koning Filip I geschiedenis. De vorst voelt de veranderde tijdsgeest aan en neemt afstand van een van zijn voorvaderen. Respect. De Kamer krijgt nu alle ruimte voor een officieel rapport met aanbevelingen", reageert Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt uit Oostende.

"Goed gedaan en een sterke boodschap van koning Filip", vindt CD&V-voorzitter Joachim Coens uit Damme. "Op naar meer respect en een sterke samenwerking", zegt hij op Twitter. "Met zijn brief en spijtbetuiging over het koloniaal verleden schrijft Koning Filip I geschiedenis. De vorst voelt de veranderde tijdsgeest aan en neemt afstand van een van zijn voorvaderen. Respect. De Kamer krijgt nu alle ruimte voor een officieel rapport met aanbevelingen", reageert Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt uit Oostende.