Populaire cafébaas op lijst Open VLD+ Harelbeke

Redactie KW

De liberalen in Harelbeke zullen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober met een volledige lijst opkomen en dat onder de naam Open VLD+. “De lijst is bijna volledig. We kozen bewust voor een mix van ervaring en jonge, nieuwe mensen”, zegt lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze.

Op de lijst staan een aantal opvallende nieuwe namen. Zo staat Dieter Vandenberghe (38), de populaire cafébaas van De Kloef in Hulste op de lijst. “Ik ben al langer geïnteresseerd in de gemeentepolitiek. De manier waarop Michaël de afgelopen jaren zijn functie als schepen voor en tussen de mensen heeft uitgeoefend, is de wijze waarop ik ook aan politiek wil doen”, aldus Vandenberghe.

Naast Dieter staat ook Noë Nachtergaele (54) op de lijst. Noë was onder meer betrokken bij de oprichting van de supportersclub ter ondersteuning van de Bavikhoofse renners en is voorzitter van de supportersclub van veldrijder Eli Iserbyt. “Het wordt een nieuwe uitdaging, maar ik ben er klaar voor en heb er zin in”, zegt Nachtergaele.

Opvallend is dat ook in Stasegem twee bekende namen de top tien van de lijst vervolledigen. Wim Mestdagh (45) is bakker in het centrum van Stasegem en wordt het speerpunt voor Stasegem op plaats 5. “Ik ben gemotiveerd om ervoor te gaan en hoop op een zitje in de gemeenteraad”, stelt Mestdagh. Samen met Elke Casselein, uitbater van café De Gilde in Stasegem, vormt hij het Stasegems duo in de top tien van de lijst. “We hopen de komende week de lijst te finaliseren”, aldus nog Michaël Vannieuwenhuyze.

(PVH – GF)