Populair PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw “komt zaterdag een beetje thuis” in Torhout

© BELGA
Redactie KW

Volgers van Villa Politica – maar het mag ook van De Slimste Mens zijn – kennen hem en zijn onnavolgbare stijl al: Raoul Hedebouw is niet de doorsnee, duffe politicus, maar een flamboyant figuur. Het kopstuk van de PVDA komt zaterdag spreken in Torhout en blijkt daar zelfs bloedbanden mee te hebben.

PVDA is behoorlijk hot in de peilingen – al leert de recente geschiedenis ons dat we altijd met twee woorden moeten spreken – en Hedebouw is daar duidelijk een exponent van. Zaterdag 28 januari zal PVDA West-Vlaanderen in Torhout officieel bekend maken hoe en waar ze gaat deelnemen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De partij doet dat in aanwezigheid van een ‘special guest’ in de figuur van Raoul Hedebouw, PVDA/PTB-volksvertegenwoordiger. In de politieke barometer van RTBF was hij in december jongstleden de derde populairste politicus van Wallonië , net na Di Rupo en premier Charles Michel. Vandaag staat hij op de tweede plaats van Humo’s Pop Poll.

“Het is voor Raoul een beetje ‘thuiskomen’ in Torhout”, zo meldt het persbericht. “Zijn vader is namelijk afkomstig van het nabijgelegen Ruddervoorde. En waar Raoul spreekt, geeft het vonken. Dat weten ze intussen in het Parlement…”

De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in Club de B van CC De Brouckere in Torhout en start om 18 uur. Rond 20 uur spreekt Raoul Hedebouw.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier