“Poperingse Weeuwhofsite dringend aan renovatie toe”

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond vond raadslid Johan Lefever (Open VLD) dat het stadsbestuur te lang draalt in het dossier rond het van de Weeuwhofsite.

Johan Lefever. © MD

“Gezien de toestand van het geheel, is een aanpak dringend, willen we de ‘erfgoedwaarde’ niet laten verloren gaan. Het opgemaakt beheersplan werd reeds een jaar geleden goedgekeurd door Onroerend Goed. Een jaar na datum is er nog niets ondernomen ter zake. Wat houdt het stadsbestuur tegen om hier een ontwerper voor aan te stellen? Welke visie heeft het stadsbestuur met betrekking de toekomst van deze site? En een eventuele link met de OLV-kerk? Een aanpak van deze historische, functionele en vooral ook toeristische site lijkt me dringend gezien de algemene toestand ervan: de huisjes zijn aan renovatie toe. Er is een vochtprobleem, nieuwe vloeronderbouw is nodig, de buitenafwerking van gevels en buitengevels moet worden aangepakt. Alle comfort moet tevens worden vernieuwd. De huisjes scoren ondermaats en zijn eigenlijk als onbewoonbaar te beschouwen. De hele site is een juweeltje in onze binnenstad”, aldus Johan Lefever.

Schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen) antwoordde: “Momenteel zijn zes huisjes verhuurd. Wanneer er iemand vertrekt, kiezen we er bewust voor om dat huisje niet opnieuw te verhuren. Net omwille van het totaal gebrek aan comfort. Het zijn allemaal erg kleine ruimtes, die moeilijk uit te breiden zijn. We zoeken naar verdere functies, eventueel met partners. Misschien kunnen de huisjes ook een dagfunctie krijgen. Dan pas zullen we een ontwerper aanstellen. Op toeristisch vlak stelt de site momenteel geen grote problemen.”

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.