Sabien Lahaye-Battheu, die op de tweede plaats stond op de Kamerlijst, is alvast heel tevreden. "Ik kan het precies nog niet goed geloven", aldus Sabien Lahaye-Battheu. "Mijn ambitie was om een klein beetje vooruit te gaan, maar dat het zo'n grote sprong zou zijn had ik helemaal niet verwacht. Het is ook een signaal naar de CD&V toe, die me op gemeentelijk vlak in een hoekje probeerde te duwen. Hiermee maakt de kiezer duidelijk dat ze mijn manier van werken apprecieert en dat het misschien geen slecht idee zou zijn om meer samen te werken."

Ook Jurgen Vanlerberghe, op de vierde plaats van de Kamerlijst voor SP.A, is tevreden met de voorlopige uitslag. Zijn partij gaat 4 % omhoog en komt zo op 16,5 % in kanton Poperinge. "Ik ben absoluut tevreden", aldus Jurgen Vanlerberghe. "Ik ben momenteel in een telbureau dus ik heb geen zicht op hoe de partij scoort in de rest van de provincie. Als we daar meer dan 7 % vooruit gaan dan ben ik supertevreden. In ieder geval leeft de hoop dat we die vierde Kamerzetel zullen binnenhalen. Daarmee ben ik wel nog niet zeker van mijn zetel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. We zullen moeten wachten op de voorkeursstemmen. Momenteel ben ik nog kalm, maar wanneer de voorkeursstemmen zullen binnensijpelen zal ik waarschijnlijk nerveuzer worden."

Naast Vlaams Belang (-4,1 %) is CD&V (-4 %) de enige partij die stemmen verliest in kanton Poperinge. "Het is natuurlijk normaal dat partijen waar een lokale koptrekker op de lijst staat, beter scoort", aldus burgemeester Christof Dejaegher. "Een tweede plaats op de Kamerlijst is iets heel anders dan een derde opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement. Het is typisch voor Sabien dat ze nu probeert om meer invloed te verwerven op gemeentelijk vlak, maar parlementsverkiezingen zijn iets heel anders dan gemeenteraadsverkiezingen. Maar haar goede resultaat is haar gegund. Het is belangrijk dat Poperinge vertegenwoordigd is in het parlement." (TOGH)

Sabien Lahaye-Battheu, die op de tweede plaats stond op de Kamerlijst, is alvast heel tevreden. "Ik kan het precies nog niet goed geloven", aldus Sabien Lahaye-Battheu. "Mijn ambitie was om een klein beetje vooruit te gaan, maar dat het zo'n grote sprong zou zijn had ik helemaal niet verwacht. Het is ook een signaal naar de CD&V toe, die me op gemeentelijk vlak in een hoekje probeerde te duwen. Hiermee maakt de kiezer duidelijk dat ze mijn manier van werken apprecieert en dat het misschien geen slecht idee zou zijn om meer samen te werken."Ook Jurgen Vanlerberghe, op de vierde plaats van de Kamerlijst voor SP.A, is tevreden met de voorlopige uitslag. Zijn partij gaat 4 % omhoog en komt zo op 16,5 % in kanton Poperinge. "Ik ben absoluut tevreden", aldus Jurgen Vanlerberghe. "Ik ben momenteel in een telbureau dus ik heb geen zicht op hoe de partij scoort in de rest van de provincie. Als we daar meer dan 7 % vooruit gaan dan ben ik supertevreden. In ieder geval leeft de hoop dat we die vierde Kamerzetel zullen binnenhalen. Daarmee ben ik wel nog niet zeker van mijn zetel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. We zullen moeten wachten op de voorkeursstemmen. Momenteel ben ik nog kalm, maar wanneer de voorkeursstemmen zullen binnensijpelen zal ik waarschijnlijk nerveuzer worden."Naast Vlaams Belang (-4,1 %) is CD&V (-4 %) de enige partij die stemmen verliest in kanton Poperinge. "Het is natuurlijk normaal dat partijen waar een lokale koptrekker op de lijst staat, beter scoort", aldus burgemeester Christof Dejaegher. "Een tweede plaats op de Kamerlijst is iets heel anders dan een derde opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement. Het is typisch voor Sabien dat ze nu probeert om meer invloed te verwerven op gemeentelijk vlak, maar parlementsverkiezingen zijn iets heel anders dan gemeenteraadsverkiezingen. Maar haar goede resultaat is haar gegund. Het is belangrijk dat Poperinge vertegenwoordigd is in het parlement." (TOGH)