Politiek protest in Menen tegen anti-coalitie

Niet iedereen smaakt Eddy Lust als nieuwe burgemeester. Dat onderstreep de Facebookpagina 'Eddy Klucht'. © MPM
Redactie KW

Loopt de markt van Menen maandag vol met inwoners die het niet eens zijn met de huidige politieke gang van zaken? Als het van Lauwenaar Mieke Santens afhangt wel.

Zij roept mensen via Facebook op ‘die het niet eens zijn met het feit dat de postjes op voorhand verdeeld worden zonder dat er ook maar één stem is uitgebracht’ om maandag om 19 uur voor de gemeenteraad post te vatten voor het stadhuis op de Grote Markt.

“We willen een stevig signaal geven, los van het feit of je nu voor of tegen Martine Fournier bent”, klinkt het bij een andere Menenaar die present zal tekenen. “Met deze actie willen we aantonen dat we niet houden van de praktijken die zich in onze stad voordeden. We voelen ons als kiezer bedrogen. Moge de markt van Menen nog één keer vollopen dit jaar.”

De ludieke protestpagina op Facebook.
De ludieke protestpagina op Facebook.© MPM

De dag na de verkiezingen richtte iemand ook via Facebook een ludieke protestpagina ‘Eddy Klucht’ op met daarop ook boodschappen en foto’s die niet wijzen op erg veel sympathie voor de nieuwe burgervader. De pagina haalde op twee dagen bijna 550 likes. De laatste post kon al 140 mensen bekoren.

Nipte meerderheid

De politieke gevolgen na de verkiezingen blijven de Menenaar dus beroeren. Huidig burgemeester Martine Fournier werd zondag buitenspel gezet door Eddy Lust. Hoewel Lust maar half zoveel voorkeursstemmen genoot als Fournier, eiste hij de burgemeesterssjerp op. Om zijn wil in te willigen sloot hij een anti-coalitie met SP.A en N-VA, goed voor amper 16 van de 31 zetels in de grensstad.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.