Politie gaat meer controles doen in de Kleppestraat in Dadizele

Aan de rotonde wordt er geregeld veel te snel en roekeloos gereden. © foto JS
Redactie KW

De politie gaat in de Kleppestraat in Dadizele regelmatig controles doen. Dat maakte schepen Jürgen Deceuninck (STERK) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad in Moorslede.

Fractieleider Veerle Demeulenaere (N-VA) interpelleerde over de verkeersveiligheid aan de rotonde van de Kleppestraat-Sperredreef-Monseigneur Cardijnlaan. “Af en toe, en vooral op zondag, zijn er chauffeurs die bij het verlaten van de parking aan de overkant van Duponzoo het eenrichtingsverkeer in een deel van de Kleppestraat negeren (er staat nochtans een verkeersbord, red.) en snel de rotonde oprijden“, aldus Veerle. “Aan de rotonde wordt er daar geregeld veel te snel en roekeloos gereden. Wat zorgt voor een onveilige situatie. Wie in de Kleppestraat rijdt en gewoon rechtdoor moet, stopt niet altijd aan de rotonde maar rijdt gewoon door. Automobilisten en fietsers die zich al op de rotonde bevinden, moeten meermaals stoppen. Ouders durven hun kinderen niet alleen laten fietsen naar school of bijvoorbeeld de jeugdbeweging.”

Demeulenaere pleit voor verkeersremmende maatregelen. “Misschien kunnen we zorgen voor meer visualiteit aan die rotonde”, aldus schepen Jürgen Deceuninck. “Gelukkig gebeurden daar nog geen ongevallen. De politie doet in de Kleppestraat regelmatig controles op het volgen van het éénrichtingsverkeer en ook over de snelheid. Men gaat de controles opdrijven en ook op zondag controleren. Een verkeersdrempel gaan we niet voorzien want dat is bij de omwonenden niet populair en zorgt voor overlast.”

(EDB – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier