Politicus John Crombez adverteert op Facebook

© BELGA
Redactie KW

Staatssecretaris John Crombez adverteert voor zijn eigen ‘fanpagina’ op Facebook. “Het is een manier om aan de mensen bekend te maken dat mijn Facebookpagina bestaat”, legt hij uit. “Ook politici en partijen kiezen om via nieuwe media te adverteren.”

Vandaag raakte bekend dat N-VA zwaar wil inzetten op een verkiezingscampagne via sociale media, eerder dan via een affichecampagne. Sinds enkele weken is John Crombez van SP.A ook op die kar gesprongen: gebruikers van Facebook krijgen af en toe een ‘gesponsorde’ boodschap in hun nieuwsoverzicht, om zijn fanpagina te ‘liken’.

“Minder interactie dan met vriendenpagina”

“Bedrijven kunnen adverteren op Facebook, maar ook partijen en personen kunnen dat”, vindt John Crombez. “Vroeger had ik op Facebook een vriendenpagina, maar meer dan 5.000 vrienden kan je dan niet hebben. Daarom schakelde ik over op een fanpagina, die door veel meer mensen geliked kan worden. Maar zo verlies je de interactie. Mensen moeten zelf de keuze maken om een fanpagina op Facebook te liken. Met een advertentie kan ik bekendmaken dat mijn fanpagina bestaat.”

“Ik post bijna alles zelf”

“Adverteren op Facebook is niet duur. Je start met heel lage bedragen en kan zelf moduleren. Ik heb het nu voor één keer gedaan in januari. Heel lang zal het dus niet meer duren. Het is een keuze die je maakt. Ik vind het wel belangrijk om zelf zoveel mogelijk te posten op Facebook en Twitter. Op Twitter post ik nagenoeg alles zelf, behalve als ik onderweg ben en een medewerker vraag om er voor mij iets op te zetten. Ook op Facebook post ik zowat alles zelf. Ik heb wel een medewerker die de binnenkomende berichten bekijkt.”

(HH/FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.