Pol Van Den Driessche wordt effectief lijsttrekker van N-VA in Brugge

VIDEO UPDATE – Pol Van Den Driessche heeft vanmorgen bevestigd dat hij lijsttrekker wordt van de N-VA in Brugge bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Bart De Wever heeft vanmorgen in Brugge Pol Van Den Driessche voorgesteld als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA was reeds langer aan het zoeken naar een kopman en kapitein voor de partij in Brugge. Pol Van Den Driessche wordt niet alleen de lijsttrekker voor de N-VA in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen maar zal door de partij ook ingezet worden voor mediatraining voor de verschillende N-VA politici. Van Den Driessche heeft lang nagedacht over de vraag om kopman te worden maar de politieke microbe was naar verluidt bijzonder sterk waarna hij toch de beslissing nam na herhaaldelijk aandringen van kopstukken van de N-VA.

Geen onbekende

De N-VA hoopt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen deel te kunnen uitmaken van de beleidsploeg in het Brugse stadsbestuur. De ex-vtm journalist werd binnengehaald om als kapitein de ploeg naar een verkiezingsoverwinning te leiden. Dat het destijds tot een kartelbreuk kwam tussen de CD&V en N-VA noemt Van Den Driessche de “grootste teleurstelling”. Hij geloofde in een brede volkspartij. Hij is dan ook van mening dat hij zich niet meer moet verantwoorden bij de CD&V voor zijn overstap naar de N-VA en begrijpt sommige reacties vanuit de CD&V niet. Van Den Driessche onderstreept dat hij geen enkele rancune heeft tegen de CD&V en dat hij geen enkele partij wil uitsluiten om samen een coalitie mee te sluiten, maar de kiezer moet wel eerst oordelen.

Op 7 maart zal de N-VA de andere kandidaten voorstellen die een plaats op de lijst zullen krijgen. Bart De Wever is alvast gelukkig dat de “verloren zoon” terugkeert.

Pol Van Den Driessche wordt effectief lijsttrekker van N-VA in Brugge

Bekijk hier de reportage

(BS)

Pol Van Den Driessche geeft vanavond meer uitleg over zijn beslissing in de studio van FOCUS-WTV. Meer ook over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.