Pleidooi voor behoud groene site naast kerk in Varsenare: “Jullie hebben die macht”

Christa Vaneenoo tijdens haar tussenkomst op de Jabbeekse gemeenteraad. © Davy Coghe
Redactie KW

Christa Vaneenoo, bewoonster van Varsenare, benutte als eerste inwoner van Jabbeke het spreekrecht op de gemeenteraad. In een emotioneel pleidooi pleitte ze voor het behoud van de groene site naast de kerk van Varsenare.

Tussen het inbreidingsgebied Ter Hauwe en de kerk ligt er nog zo’n 1500 m² woonuitbreidingsgebied. Eerder besloot het gemeentebestuur al met de grondeigenaars om alvast een gedeelte te vrijwaren van bebouwing, maar de rest van de ruimte zou dan wel ingevuld worden met een gebouw met drie bouwlagen.

Maar dat is nog niet naar de zin van heel wat inwoners uit Varsenare, die mee de petitie ondertekenden. Christa wil geen appartementscomplex, maar een gemeentepark. “En jullie hebben die macht om dit complex tegen te houden. Niemand wil er een appartement naast de kerk geplooid zien“, pleitte ze. De volledige oppositie schaarde zich achter de zijde van de petitiehoudster.

Waar eerst in de toelichtende nota drie opties stonden om het dossier af te handelen, bleek elke inhoudelijke discussie over het dossier nu te zijn herleid tot het volgen van de procedure rond het inspraakrecht. Oppositiepartijen Groen, N-VA, Vlaams Belang en sp.a vonden dit niet ernstig. Het laatste woord is dus aan het beleid. Zij hebben nu 2 maanden de tijd om een schriftelijk antwoord te geven op de vraag van Christa.

(PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.