Plannen voor project ‘De Sol’ definitief afgevoerd

© WK
Redactie KW

Het was al voorlopig ‘on hold’ gezet, maar nu is het ook definitief: er komen geen woningen en een ecologische 9-holes golf op de site De Sol in Blankenberge. Het nieuwe stadsbestuur wil geen nieuwe open ruimte meer aansnijden, en dus heeft de deputatie donderdag beslist om de definitieve vaststelling van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) niet te agenderen op de provincieraad.

Waardoor het plan nu dus volledig vervalt. “Dit na uitdrukkelijk verzoek tot stopzetting van de lopende procedure door het college van Blankenberge op maandag”, zegt gedeputeerde voor ruimtelijke ordening, Sabien Lahaye-Battheu. De deputatie stelt dat het PRUP niet uitvoerbaar is zonder medewerking van het Blankenbergse stadsbestuur.

Naast de bestaande recreatieve clusters ‘Floreal’, ‘Duinse Polders’ en het provinciedomein Zeebos werd in het PRUP – dat een totale oppervlakte van 77 ha beslaat – plaats voorzien voor een ecologische 9-holes golf van zo’n 35 ha, alsook een woongebied van 5 ha. Ongeveer een jaar geleden keurde de provincieraad de voorlopige vaststelling goed. “Maar nu komt het PRUP dus definitief te vervallen. Er komt géén golf op de site De Sol, en we gaan er ook zeker geen bebouwing meer realiseren“, bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Jurgen Content (SP.A).

Het stadsbestuur wil, in plaats van nog nieuwe open ruimte aan te snijden, prioritair de leegstand in de binnenstad aanpakken. Coalitiepartner CD&V was wel voorstander van een kinderboerderij op de site De Sol. “Een kinderboerderij of natuur-educatief centrum realiseren is in toeristisch-recreatief parkgebied perfect mogelijk. Maar er zijn alvast zeker op korte termijn geen nieuwe initiatieven voor De Sol“, aldus schepen Content.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.