Pittemse CD&V wil ‘Bluv’n goan’

De CD&V lijst telt vijf nieuwe gezichten : we zien vlnr. Arne Min Jou, Heidi Lievrouw, Nico Tyvaert, Jessica Vandromme en Wies Vanden Berghe. © JG
Redactie KW

CD&V is de eerste partij in Pittem die met haar lijst naar buiten komt. Met ‘Bluv’n goan’ als slogan is de ambitie meteen ook duidelijk.

Op maandagavond 16 september verbrak CD&V als eerste de politieke stilte in Pittem door met hun lijst voor de verkiezingen op 14 oktober naar buiten te komen. Het valt meteen op dat de zes jaar geleden ingezette verjonging wordt verder gezet. Er zijn ook vijf nieuwe gezichten waar te nemen.

Op de tweede plaats staat Egemse en eerste vrouw Jessica Vandromme. Op plaats vijf zien we als volgende nieuwkomer Arne Min Jou, met zijn 25 jaar ook de jongste kandidaat. Hij wordt gevolgd door de twee nieuwe gezichten: Heidi Lievrouw en Wies Vanden Berghe. Op plaats tien tenslotte staat Nico Tyvaert.

Wat de anderen betreft doet Denis Fraeyman, na zes jaar afwezigheid, opnieuw zijn intrede. Stijn Vandenhende, Charlotte Van Hauwaert, Sara Defreyne, Linda Vanmaele en Mieke Serry zetelden de voorbij zes jaar als gemeenteraadslid en zijn opnieuw van de partij. Om hun steun aan de mensen voor hen te benadrukken sluiten de huidige schepenen Chris Marreel, Annick Debonné, Greet Dewitte en Paul Lambrecht bewust de rij. Huidig burgemeester Ivan Delaere zal de lijst trekken en huidig OCMW-voorzitter en schepen Peter Gelaude zal deze duwen. De partij wil naar de kiezer gaan met een duidelijke blik naar de toekomst en op een aantal grote uitdagingen die gemeente nog wachten. Zij willen vooral duidelijk het vertrouwen van de kiezer, zodat Tieltse toestanden, met alle negatieve gevolgen van dien, kunnen vermeden worden.

(JG)