Pittem viert 20 jaar burgemeester Ivan Delaere

Tijdens het optreden van Swoop ging burgemeester Delaere al een eerste keer uit de bol. © JG
Redactie KW

Dit jaar is Ivan Delaere 20 jaar burgemeester van Pittem en dat feit kon niet onopgemerkt blijven. Op zaterdag 9 september werd hij dan ook uitgebreid gevierd.

In 1997, na het onverwacht overlijden van toenmalig burgemeester Leopold Gelaude, werd Ivan Delaere burgemeester van Pittem. Vandaag, 20 jaar later, is hij nog steeds de eerste burger van de gemeente en dat werd op zaterdag 9 september gevierd. ‘s Morgens was er een officieel gedeelte waarin eerste schepen Paul Lambrecht, viceminister-president van de Vlaamse Regering Hilde Crevits en gouverneur Carl Decaluwé hulde brachten aan de burgemeester. Naar aanleiding van de geruchten rond fusies benadrukten ze het belang van samenwerking in landelijke gemeenten.

In de namiddag werden alle senioren van de gemeente uitgenodigd in de feesttent op de parking van de sporthal voor een stukje taart met koffie. Voor de nodige ambiance werd gezorgd door Johan Veugelers, die diverse bekende wijsjes uit zijn accordeon toverde. ‘s Avonds was er dan het ‘Bal van de Burgemeester’, waarop iedere Egem- en Pittemnaar uitgenodigd was. Tijdens het optreden van Swoop ging burgemeester Delaere, samen met de talrijk opgekomen inwoners, al een eerste keer uit de bol. Nadien werd voor de nodige ambiance gezorgd door dj DSL, waarbij nog tot in de vroege uurtjes gedanst en gefeest werd.

Wanneer we in de late uurtjes om een reactie vroegen aan een glunderende burgemeester, was zijn antwoord: “Het was een onvergetelijke dag die ik samen met de inwoners en de mensen die mijn carrière kleur hebben gegeven, heb kunnen vieren.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier