Pittem maakt zich grote zorgen over toenemend fileprobleem richting Tielt

De file van Pittem naar Tielt wordt alsmaar langer. © LVA
Lieven Vancoillie

Het blijft een doorn in het oog voor wie in de regio woont : de groter wordende overlast door files rond Tielt. Thomas Cloet (Groep 2012) bond de kat nogmaals de bel aan.

Figga, Figga, Figga. Het was de grote slokop van de gemeenteraad maandagavond. Verder meerjaarplannen en budgetwijzigingen van de kerkfabrieken. Na eerdere werken aan de noordkant worden binnenkort ook voegwerken aan de zuidkant van de Onze-Lieve-Vrouwkerk uitgevoerd. “Daarbovenop moet de binnengoot dringend worden vervangen om verdere waterinsijpeling en schade aan de kroonlijst te voorkomen”, aldus burgemeester Ivan Delaere (CD&V). Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 40.000 euro.

Nog voor de verkiezingen van oktober 2018 zet de CD&V-meerderheid nog een grote ambitie op de sporen : de vernieuwing van verschillende voetpaden in het centrum. “Een gespecialiseerde firma zal deze werken uitvoeren”, zegt burgemeester Ivan Delaere. Voor die grootscheepse operatie wordt bijna 200.000 euro voorzien.

Gevaarlijk sluipverkeer

Meer animo kwam er op het einde van de zitting in het vragenkwartiertje. Daarin hekelde Groep 2012-raadslid Thomas Cloet de almaar toenemende overlast door fileproblemen. “De ring rond Tielt slibt volledig dicht. Dat zorgt voor veel meer fileoverlast, van Pittem naar Tielt. Het wordt hoog tijd dat de lichten op de Ring beter worden afgesteld. We weten dat het om een gewestweg gaat, maar er zijn nu maatregelen nodig. De files hebben tot gevolg dat het sluipverkeer rond Pittemberg sterk toeneemt. Met heel gevaarlijke toestanden, niet het minst voor de zwakke weggebruiker“, aldus Thomas Cloet.

Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) bevestigt het probleem. “We hebben daar met Ruiselede, Wingene en Tielt al over gesproken in de Veiligheidsraad. Uiteraard kunnen wij geen voorstellen doen op het grondgebied van Tielt en is het het Agentschap Wegen en Verkeer dat voor een oplossing moet zorgen. We stellen alleen vast dat het verkeer alsmaar drukker wordt. Of meer kilometerheffing soelaas zal brengen, is onduidelijk. We kunnen ook maar aandringen op gepaste ingrepen.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier