Pittem houdt ook in 2017 de gemeentebelastingen op hetzelfde peil

Onder andere door de komst van de nieuwe polyvalente zaal werd het tarief voor de gemeentelijke zalen herbekeken. © JG
Redactie KW

De gemeenteraad van Pittem heeft maandagavond beslist om de gemeentebelastingen in 2017 ongewijzigd te laten. Ook de tarieven voor de gemeentelijke zalen en de renovatie van CC Het Buurthuis passeerden de revue.

Net als de voorgaande jaren besliste de raad om ook in 2017 de gemeentebelastingen op hetzelfde niveau te houden. Dat betekent dat een aanvullende belasting op de personenbelasting van 7,5 percent zal gehanteerd worden en dat de opcentiemen op de onroerende voorheffing 1.625 bedragen. De algemene milieubelasting blijft eveneens onveranderd.

Daarnaast keurde de gemeenteraad een gewijzigd reglement inzake de tarieven voor de gemeentelijke zalen goed. Er waren in het oude reglement te veel onduidelijkheden. Die zijn nu, onder andere naar aanleiding van het beschikbaar komen van de zalen De Fontein en De Magneet, weggewerkt, waardoor er eenvoudiger en eenduidiger tariefsysteem komt.

De raad keurde ook het bestek voor de eerste fase van de renovatie van CC Het Buurthuis in Egem goed. De aanpassingen, waar heel wat verenigingen op aandrongen, kunnen daardoor volgend jaar starten. In eerste instantie komt er meer bergruimte.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier