Piratenpartij komt in onze provincie op met vijfmanslijst

Redactie KW

De 24-jarige student Jonas Degrave uit Wijtschate is lijsttrekker voor het Vlaams Parlement en meteen ook de enige effectieve kandidaat. Er zijn wel vier opvolgers.

Na een eerste shoot met de provincieraadsverkiezingen van 2012, dient de Piratenpartij in onze provincie nu ook een Vlaamse lijst in, maar geen federale. Alleen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen komt men voor beide parlementen op.

De Piratenpartij ontstond in 2006 in Zweden, als reactie op de ondemocratische invloed van de Amerikaanse industrie op het reilen en zeilen van de Zweedse overheid. Ook wilden deze Zweedse piraten meer invloed van de burgers, meer openheid van de overheid en meer privacy voor de burgers. Ondertussen zijn er al meer dan 60 piratenpartijen verspreid over de hele wereld.

Drie mannen, twee vrouwen

Lijsttrekker bij ons wordt dus Jonas Degrave, doctorandus in de robotica in Gent en ook Vlaams voorzitter van de partij. Eerste opvolger is Amy Beaulisch, studente en secretaris van de Jonge Piraten. Verder op de opvolgerslijst : Eddy Van De Putte (Kortrijk), een sales engineer die vrijwilligerswerk doet bij het repaircafé in Kortrijk en het obesitascentrum van het AZ Groeninge daar, Liliane Geyskens (De Haan), gepensioneerde en schrijfster van kinderverhalen en kindertoneel, en Ben De Cat (Roeselare), federaal ambtenaar en IT-specialist.

“We zijn er ons van bewust dat het als jonge partij uitermate moeilijk zal zijn om een verkozene te halen, maar we willen een alternatief bieden voor de bekende links-rechts-partijen”, zegt Ben . “We willen aantonen dat het ook anders kan gaan in de toekomst, als andere ideeën een kans krijgen.”

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten