Philippe De Coene op één bij SP.A Kortrijk

Redactie KW

Philippe De Coene gaat als lijsttrekker voor SP.A naar de Kortrijkse gemeenteraadsverkiezingen. Dat kondigde hij woensdag aan. De Coene wil ook resoluut gaan voor de burgemeesterssjerp.

SP.A was tot woensdag een van de enige partijen in Kortrijk die nog geen lijsttrekker hadden aangekondigd. Daar bracht de partij deze voormiddag verandering in. Philippe De Coene stelde zichzelf voor als lijsttrekker.

De vraag kwam van de partij en daar ging ik met veel enthousiasme op in. De keuze was unaniem”, aldus de OCMW-voorzitter, die voluit wil gaan voor het burgemeesterschap. Hij zou die functie niet met andere mandaten combineren. “We willen zorgen voor de stad en voor elkaar. Grensverleggend, maar vooral haalbaar en betaalbaar.”

Naast Philippe De Coene als lijsttrekker werden ook vier onafhankelijken voorgesteld.
Naast Philippe De Coene als lijsttrekker werden ook vier onafhankelijken voorgesteld.© JVGK

De meeste plaatsen op de lijst moeten nog ingevuld worden. Zo is nog niet duidelijk wie mee zal trekken of zal duwen. Wel stelde SP.A vier onafhankelijke kandidaten voor die op de lijst zullen staan. Het gaat om studente Hayaat Achrifi (24, Kortrijk), kinderbegeleidster Machteld Cambier (47, Bissegem), cafébaas Johan Verniest (51, Kortrijk) en ecologist Jan Desmet (68). “Wellicht komen er nog onafhankelijke kandidaten bij”, besluit Philippe De Coene. (AXV-Belga)

Axelhttps://www.facebook.com/axel.weydtshttps://www.facebook.comFacebook1<div id=”fb-root”></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/nl_BE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));</script><div class=”fb-post” data-href=”https://www.facebook.com/axel.weydts/posts/10215290825122026″ data-width=”552″><blockquote cite=”https://www.facebook.com/axel.weydts/posts/10215290825122026″ class=”fb-xfbml-parse-ignore”><p>Onze lijsttrekker Philippe De Coene is kandidaat fulltime burgemeester van Kortrijk. Vandaag geflankeerd door vier…</p>Geplaatst door <a href=”https://www.facebook.com/axel.weydts”>Axel Weydts</a> op&nbsp;<a href=”https://www.facebook.com/axel.weydts/posts/10215290825122026″>woensdag 21 maart 2018</a></blockquote></div>rich1.0https://www.facebook.com/axel.weydts/posts/10215290825122026552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.