Kort na de gemeenteraadsverkiezingen maakten coalitiepartners CD&V en SP.A de verdeling van de schepenbevoegdheden bekend. Namens SP.A zou Nico Stroobant vijfde schepen worden met de bevoegdheden onderwijs, dierenwelzijn, duurzaamheid en milieu.

Het was dan ook voor velen een verrassing toen toekomstig burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) op vraag van oppositiepartij N-VA de bevoegdheidsverdeling nog eens opsomde en daarbij Peter Van Ryckeghem (SP.A) vermeldde als vijfde schepen.

"We hadden met de SP.A meer verwacht van de verkiezingen", zegt Nico Stroobant, die ook voorzitter is van SP.A Houthulst. "Uiteindelijk konden we maar twee zetels bemachtigen. Aangezien Peter en mezelf de anciens van de groep zijn, beslisten we om het schepenmandaat van SP.A te verdelen. Zo wordt Peter Van Ryckeghem in het eerste jaar van de legislatuur schepen. De volgende vijf jaar neem ik dan voor mijn rekening. Deze afspraak is ook logisch omdat we duidelijk als team naar de kiezer stapten in oktober. Op deze manier krijgt Peter ook eens de kans om zich te profileren in het schepencollege. De bevoegdheden liggen ons wel, aangezien ik bijvoorbeeld zelf in het onderwijs werk. Ik moet ook wel toegeven dat het niet de zwaarste bevoegdheden zijn, maar dat hoefde ook niet. We zien deze bevoegdheden ook een beetje als een inloopperiode waarin we ons kunnen bewijzen om in de toekomst eventueel andere bevoegdheden te kunnen opnemen."

Peter Van Ryckeghem is alvast tevreden met deze regeling. "Dit is iets dat we onderling zijn overeengekomen in de partij. Een jaar is misschien kort en het is allemaal nieuw voor mij, dus we zien wel wat het jaar zal brengen en in hoeverre ik mijn stempel zal kunnen drukken", zegt Peter Van Ryckeghem, die donderdag 56 wordt. Hij werkt als kinesist en woont in Jonkershove. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen, maar dochter Elien overleed twee jaar geleden bij een tragisch verkeersongeluk.

(TOGH)

Kort na de gemeenteraadsverkiezingen maakten coalitiepartners CD&V en SP.A de verdeling van de schepenbevoegdheden bekend. Namens SP.A zou Nico Stroobant vijfde schepen worden met de bevoegdheden onderwijs, dierenwelzijn, duurzaamheid en milieu.Het was dan ook voor velen een verrassing toen toekomstig burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) op vraag van oppositiepartij N-VA de bevoegdheidsverdeling nog eens opsomde en daarbij Peter Van Ryckeghem (SP.A) vermeldde als vijfde schepen."We hadden met de SP.A meer verwacht van de verkiezingen", zegt Nico Stroobant, die ook voorzitter is van SP.A Houthulst. "Uiteindelijk konden we maar twee zetels bemachtigen. Aangezien Peter en mezelf de anciens van de groep zijn, beslisten we om het schepenmandaat van SP.A te verdelen. Zo wordt Peter Van Ryckeghem in het eerste jaar van de legislatuur schepen. De volgende vijf jaar neem ik dan voor mijn rekening. Deze afspraak is ook logisch omdat we duidelijk als team naar de kiezer stapten in oktober. Op deze manier krijgt Peter ook eens de kans om zich te profileren in het schepencollege. De bevoegdheden liggen ons wel, aangezien ik bijvoorbeeld zelf in het onderwijs werk. Ik moet ook wel toegeven dat het niet de zwaarste bevoegdheden zijn, maar dat hoefde ook niet. We zien deze bevoegdheden ook een beetje als een inloopperiode waarin we ons kunnen bewijzen om in de toekomst eventueel andere bevoegdheden te kunnen opnemen."Peter Van Ryckeghem is alvast tevreden met deze regeling. "Dit is iets dat we onderling zijn overeengekomen in de partij. Een jaar is misschien kort en het is allemaal nieuw voor mij, dus we zien wel wat het jaar zal brengen en in hoeverre ik mijn stempel zal kunnen drukken", zegt Peter Van Ryckeghem, die donderdag 56 wordt. Hij werkt als kinesist en woont in Jonkershove. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen, maar dochter Elien overleed twee jaar geleden bij een tragisch verkeersongeluk.(TOGH)