Peter Bossu: “Driemussenproject moet vervolg krijgen”

© ACK
Redactie KW

Net voor de gemeenteraad maandagavond in oc Walnes in Woumen startte, nam Peter Bossu het woord voor een mondelinge vraag. “Tien jaar terug is het Driemussenproject gestart en het loopt bijna af. Ik pleit ervoor dat dit natuurherstelproject een vervolg krijgt”, zei hij.

“De voorbije jaren hebben we 35 kilometer grachten en laantjes gekuist, 150 poelen geruimd en 10.000 nieuwe weidepalen in de grond geklopt. We konden rekenen op een samenwerking met 54 landbouwers. Er werd een Driemussenbrug gebouwd en er kwamen zelfs thematische, toeristische producten zoals kaas en bier op de markt. Dit is een voorbeeld van hoe natuur en landbouw met elkaar verzoend kunnen worden.”

Schepen Martin Obin (CD&V) bevestigde het belang van het project. “Het Regionaal Landschap Westhoek is de trekker en moet het initiatief nemen maar het heeft werknemers te kort. Er was recent overleg met gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe en die zou aan het Agentschap Natuur en Bos een verlenging vragen. We wachten op een antwoord van ANB.” (GUS/foto ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier