Pauline Van Marcke (19) schepen in Anzegem na haar studies

Pauline Van Marcke wordt over vier jaar schepen in Anzegem. © XC
Redactie KW

Pauline (19), dochter van de overleden burgemeester Claude Van Marcke (48), verzilvert haar 1.876 voorkeurstemmen van de gemeenteraadsverkiezingen. Ze wordt na haar studies schepen in Anzegem.

De studente politieke wetenschappen in UGent wordt dus schepen over vier jaar, na het afwerken van haar studies. Ze zal als raadslid maandelijks de gemeenteraad bijwonen. Ze krijgt ook alle verslagen van het schepencollege om zich te kunnen voorbereiden op de job als schepen. Anja Desmet, de 51-jarige zaakvoerster van boetiek Close2U in Vichte, zal de eerste vier jaar het schepenambt van Pauline Van Marcke invullen en maakt nadien plaats.

Samen Eén-OK was de grote winnaar in Anzegem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De partij van burgemeester Gino Devogelaere behaalde elf zetels (in 2012 waren dat er vier) en steeg van 18,9 naar 42,4 procent.

De andere schepenen bij Samen Eén-OK zijn de 47-jarige verzekeringsmakelaar Christophe Vandererven en Johan Delrue (55), zaakvoerder van Delrue Group. Johan Delrue wordt na drie jaar als schepen opgevolgd door de 28-jarige Louis Degroote, advocaat bij Van Marcke advocaten.

Samen Eén-OK gaat in een coalitie met Inzet en N-VA. INZET liet vrijdag al weten wie voor hun partij als schepen zal optreden: Yannick Ducatteeuw en Jeremie Vaneeckhout. Koen Tack van N-VA zal de taak van gemeenteraadsvoorzitter op zich nemen.

De specifieke beleidsdomeinen van de schepenen worden later bekend gemaakt. (CTK)