Pascal Ennaert bepleit de oprichting van een Brugs Knaldrangfonds

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Tijdens de gemeenteraad maandagavond pleitte raadslid Pascal Ennaert (Vooruit) voor de oprichting van een Brugs Knaldrangfonds.

De naam van het fonds verwijst naar de grote honger die alle mensen, niet in het minst de jongeren, hebben om weer een fuif, een optreden, een wijkfeest, een braderie, een kermis of een ander evenement bij te wonen.

“Met een Knaldrangfonds worden de middelen, die we door de coronapandemie niet kunnen investeren in evenementen en cultuur, opgepot”, verduidelijkt Pascal Ennaert. “Deze vrijgekomen middelen kunnen dan later worden ingezet om de vele organisatoren in onze stad te ondersteunen zodat ze, wanneer de coronamaatregelen dat toelaten, wel covid-vrije evenementen kunnen organiseren.”

“De coronapandemie zal er vermoedelijk toe leiden dat organisatoren verhoogde hygiënemaatregelen moeten nemen, een compartimentering voor het publiek zullen moeten organiseren, extra medewerkers moeten inzetten, de open ruimte of grotere zalen moeten opzoeken voor een kleiner publieksbereik …”

Extra kosten

Volgens Pascal Ennaert zullen organisatoren waarschijnlijk nog een hele tijd met minder inkomsten meer kosten moeten maken om hun evenementen te organiseren: “Het ‘knaldrangfonds’ moet de organisatoren helpen de uitzonderlijke extra kosten te dekken en ervoor zorgen dat organisatoren het weer de moeite waard vinden om een evenement op te zetten. Met het ‘knaldrangfonds’ hoopt Pascal Ennaert ook de evenementen- en cultuursector een extra hart onder de riem te steken.”

“Met Vooruit zijn we ten zeerste bezorgd over de crisis waar de evenementen- en cultuursector in verzeild is geraakt. Deze sector is de hart en de ziel van onze centrumstad. Met het ‘Knaldrangfonds’ willen we ervoor zorgen dat de extra kosten die ze moeten maken om een coronaveilig evenement te organiseren kunnen worden gerecupereerd. En we realiseren op die manier twee vliegen in één klap. We zorgen ervoor dat jong en oud straks weer kan ‘knallen’ op een feest, een optreden of een kermis …’, aldus Pascal Ennaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.