Partijen vinden veiligheid prioritair in De Barakken

Philip Douchy, Johan Moreels, Lieve Vandewalle en Jan Wielockx van werkgroep beleid. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

De werkgroep ‘beleid’ van de bewonersgroep De Barakkenaars overhandigde in het voorjaar een oefening aan alle lokale politieke partijafdelingen. Daarin moesten de partijen aangeven wat hun prioriteiten zijn voor de Barakkenwijk en de punten waarop ze minder willen inzetten. Veiligheidsbeleid blijkt het hoogst op de agenda te staan.

De bewonersgroep bestaat intussen al vijf jaar en de werkgroep bestaat uit twee pijlers: dynamiek en beleid. “Al veel activiteiten zoals de Halloweenwandeling, de Nieuwjaarsdrink, de Weggeefmarkt, Feest in de Barakken, de Picknick… hebben we al met verve georganiseerd. We denken aan het welzijn van De Barakken en als vereniging zijn we ook lid van de culturele raad van Menen”, weet Philip Douchy.

Politici ondervraagd

De werkgroep wilde heel graag de mening van de toekomstige verantwoordelijken van de stad kennen en overhandigde hen tien stellingen waarop ze konden stemmen door middel van sterren. “Tien stellingen, getiteld ‘door de distels naar de sterren’. Dat was onze prioriteitennota voor De Barakken voor de periode 2018 tot 2024. De politici plaatsten naast elke stelling sterren als het thema volgens hun partij de meeste aandacht verdient de komende jaren.”

“Enkele van deze stellingen worden als prioritaire punten gezien: de multiculturele wijk, acute noodzaak aan een ontmoetingsruimte, kwalitatieve en betaalbare huisvesting, verkeer, aandacht voor het groen in de wijk en zwerfvuil. Veiligheidsbeleid kreeg het hoogste aantal sterren toebedeeld.”

De buurt informeren

“Dit overzicht en de resultaten zullen we nu in de buurt verspreiden. We willen de burger van De Barakken optimaal informeren en hopen daarmee een positieve bijdrage te leveren tot het leven en welzijn in onze wijk. We wensen alle partijen een goed verkiezingsresultaat toe en nogmaals een grote dank omdat iedere partij wilde deelnemen aan deze bevraging”, besluit Jan Wielockx. (NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier