Partij INZET schuift Jeremie Vaneeckhout en Yannick Ducatteeuw naar voor als schepenen in Anzegem

De partijleden van Inzet, met v.l.n.r. Pedro Verbrugghe, Daan Ryckoort, Mie Koopman, Frans Decoster, Pol Ostyn, Sofie Demurie, Davy Demets, Yannick Ducatteeuw, Jens Vancauwenberghe en Jeremie Vaneeckhout. © a_AD
Redactie KW

Op 14 oktober won Samen één met 42,4 procent van de stemmen het pleit in de Anzegemse verkiezingen. Partij INZET (23 procent) maakt bekend dat het twee schepenen kan afvaardigen voor de nieuwe legislatuur: huidig schepen Jeremie Vaneeckhout en Yannick Ducatteeuw.

Samen met N-VA (10,2 procent) besloten beide winnaars een bestuursmeerderheid te vormen. Eén week later schuift INZET ook zijn twee schepenen naar voor.

Na instemming van de voltallige ploeg van Inzet schuiven zij huidig schepen Jeremie Vaneeckhout en Yannick Ducatteeuw naar voor. Yannick Ducatteeuw is 27 jaar en reeds 6 jaar lid van de gemeenteraad. “Hij staat klaar om een stap vooruit te zetten”, laat de partij weten in een persbericht.

Yannick Ducatteeuw kijkt uit naar dit mandaat: “met enthousiasme en het nodige engagement ga ik de volgende bestuursperiode graag tegemoet. Door het vertrouwen van de kiezer alsook van INZET kan ik iets heel concreet gaan betekenen voor onze gemeente en haar inwoners. Met woord, daad en bovenal met INZET wil ik dit vertrouwen kracht bijzetten en verder richting geven aan onze mooie gemeente.”

In de fractie van Inzet werd Davy Demets door de groep aangeduid als fractieleider. Hij zal de woordvoerder van de fractie zijn. Samen met Nathalie Kint en Sofie Demurie zetelen de vijf raadsleden in de gemeenteraad.

De schepenbevoegdheden zijn een deel van bredere gesprekken die momenteel met de nieuwe meerderheid lopende zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier