Parking voor vrachtwagens in Moorslede is geraamd op 275.000 euro

Er zal plaats zijn voor tien tot vijftien vrachtwagens. © Jan STRAGIER
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Moorslede wil het gewezen containerpark in de Nijverheidslaan naast de polyvalente loods in Dadizele gebruiken als een parking voor vrachtwagens en auto’s.

De gemeenteraad keurde in maart vorig jaar het bestek voor het aanstellen van een studiebureau goed. Nu is het bestek voor de aanleg goedgekeurd. De kostprijs wordt geraamd op 275.000 euro, btw inbegrepen. Er zal plaats zijn voor tien tot vijftien vrachtwagens, een mix van kleine en grote.

Chauffeurs van buiten de gemeente zullen niet worden toegelaten. Ook vrachtwagens met gevaarlijke stoffen niet. Toegang wordt voorzien met een simkaart. Die parking zal afgesloten zijn en er komt verlichting en camerabewaking. Er komt ook een parking voor zestig auto’s en ook bromfietsen. De plannen voorzien achteraan ook een groenzone.

“Het wordt effectief een parking voor chauffeurs die hun vrachtwagen meenemen naar huis”, aldus schepen van Mobiliteit Pol Verhelle (Visie). “Er komt in heel Dadizele een parkeerverbod voor vrachtwagens boven 5,5 ton.”

Volgens Noël Verbrugghe (Groep a) is er ook in Moorslede nood aan zo’n parking. “Want ook daar zijn er klachten over geparkeerde vrachtwagens”, liet hij horen.

“Afhankelijk van het aantal dat gebruikmaakt van de parking in Dadizele en of er plaats over is, gaan we eventueel chauffeurs uit Moorslede daar laten parkeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier