Overleden OCMW-raadslid Arne Lannoy wordt opgevolgd door zijn eigen vriendin

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraadzitting van donderdag 11 februari staat de vervanging van het OCMW-raadslid Arne Lannoy op de agenda. Die overleed vorig jaar op 7 december op erg jonge leeftijd.

Jolien Goemaere, de vriendin van Arne, zal zijn plaats innemen en dus op deze raadszitting de eed afleggen. Jolien is 23 jaar en woont in de Fabriekslaan in Ledegem. Beroepshalve is ze ergotherapeut in Kortrijk. Bij de verkiezingen van 2012 stond ze niet op de lijst, maar dat is ook niet vereist om OCMW-raadslid te zijn, en alle kandidaten op de lijst van CD&V-VD zijn overigens uitgeput.

“Ik werd gevraagd door burgemeester Bart Dochy,” vertelt Jolien. “Na een korte bedenktijd heb ik die taak aanvaard. Arne zou zeker ook gewild hebben dat ik dit deed.”

Echt veel interesse in de politiek had Jolien tot op vandaag niet, maar ze heeft er wel onrechtstreeks mee te maken gehad als lid van de jeugdraad en via de Chiro. “Ik zal de eerste maanden wel eens uitkijken hoe alles draait in de OCMW raad. Ik zal erin moeten groeien.”

Jolien komt op voor CD&V/VD, net zoals Arne die met zijn familie al een lange traditie heeft in de CD&V. “Ik zie het als een nieuwe uitdaging voor mij. Of ik later wil of kan verder gaan in de politiek, zal de toekomst wel uitwijzen.” (LDE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.