https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburgse schepen Ulrike Vanhessche verlaat de politiek en wordt opgevolgd door Tahira Malik

Tahira Malik (rechts) is de opvolger van Ulrike Vanhessche. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De schepen van onder meer Financiën, Sport, Onderwijs, Participatie en Gelijke kansen legt in november haar mandaten neer. Ulrike Vanhessche (SP.A) is eerste schepen. Ze wordt op 12 november door partijgenote Tahira Malik opgevolgd.

Ik moet kiezen voor mijn gezondheid en mijn gezin. De combinatie van een fulltime job, een gezin en een mandaat als schepen is niet meer haalbaar. Daarom neem ik nu de moeilijke beslissing om mijn politieke werk te stoppen en over te laten aan Tahira Malik, van wie ik zeker weet dat ze vol enthousiasme het werk van SP.Ain Oudenburg zal verderzetten”, legt Ulrike Vanhessche haar beslissing uit.

Meteen schepen

Ulrike Vanhessche stapte meer dan twaalf jaar geleden in de politiek. Daarvoor was ze adviseur op het kabinet van Johan Vande Lanotte. In 2010 werd ze afdelingsvoorzitter van SP.A en in 2012 stond ze voor de eerste keer op de lijst en werd meteen schepen. “Het waren fantastische jaren, waarin ik me steeds de volle 100 procent heb ingezet voor Oudenburg en voor onze partij.”

“Maar vandaag laat mijn gezondheid de combinatie van een fulltime job als secretaris van de Kustwacht bij de Vlaamse overheid, eerste schepen en een gezin niet meer toe. Vandaar de beslissing om de politiek te verlaten”, zegt Ulrike Vanhessche. “Ik ben dankbaar voor alle kansen, lessen, vriendschappen, uitdagingen en opgebouwde netwerken dat het me bracht.”

Opvolger Tahira

De opvolger van Ulrike Vanhessche, Tahira Malik, legt op 12 november de eed af. Tahira zal kunnen verder bouwen op het bestuursakkoord met Open VLD en N-VA. “We hebben in dat bestuursakkoord heel wat van onze programmapunten kunnen inschrijven, dit in combinatie met het voorzien van de nodige budgetten. Ik ben er dan ook zeker van dat Tahira samen met schepen Gino Dumon onze socialistische stempel zal blijven drukken op Oudenburg.”

Dossierkennis

Als schepen viel Ulrike Vanhessche op door haar dossierkennis en constructieve en oplossingsgerichte houding. Ze realiseerde verschillende projecten: het geboortebos, het zwerfvuilbeleidsplan #mooimakers, de hervorming van de wijkraden en als kers op de taart de bouw van de gouden zaal van de sporthal.

Haar inzet werd op 14 oktober 2018 beloond; ze werd opnieuw verkozen en werd eerste schepen verantwoordelijk voor onder andere de financiën van de stad. “Ik werkte samen met het team aan een stevig meerjarenplan met ruimte voor investeringen en aandacht voor iedereen”, stelt Ulrike nog.

Trots en blij

Als schepen van Sport zorgde ze onder meer voor de aanleg van een nieuw loopparcours door het natuurdomein de Hoge Dijken en herschreef ze de zaalreglementen waardoor het voor inwoners en verenigingen aantrekkelijker werd om een zaal te huren en iets te organiseren.

Daarnaast zette ze mee haar schouders onder het Huis van het Kind en de bouw van het Crematorium in Oostende. “Op al deze projecten kijk ik met trots en blijdschap terug”, besluit de afscheidnemende eerste schepen. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten