https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburgse gemeenteraad vindt plaats in zaal Ipso Facto

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De raad voor maatschappelijk welzijn en de gemeenteraad van dinsdag 16 juni zullen plaatsvinden in cultuurcomplex Ipso Facto. “Om de afstandsregels te garanderen zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar voor pers en publiek. Vooraf reserveren is dus verplicht”, meldt gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert.

“Door de coronacrisis werden de zittingen van woensdag 8 april, die normaliter in lokaal dienstencentrum Biezenbilk zouden plaatsvinden, geschrapt. De vergaderingen van woensdag 13 mei verliepen via videoconferentie. Die bijeenkomsten waren niet toegankelijk voor het publiek, maar er werd wel een opname online beschikbaar gesteld. Niet ideaal, daarom opteren we ervoor om op dinsdag 16 juni opnieuw fysiek te vergaderen”, zegt Stefaan Reynaert.

“Om de regels met betrekking tot afstand houden tussen enerzijds de raadsleden en anderzijds de geïnteresseerden onderling te kunnen garanderen, wijken we uit naar een grotere zaal dan Biezenbilk, namelijk Ipso Facto, in het RAM. Maar ook daar is de capaciteit beperkt”, aldus de gemeenteraadsvoorzitter.

Plaatsje reserveren

“Pers en publiek kunnen vanaf vrijdag 5 juni een plaatsje reserveren via secretariaat@oudenburg.be of 059 56 84 20. Er worden 30 personen toegelaten. Aan de ingang zal ook handgel worden voorzien. Een biertje of een wijntje bestellen tijdens of na de zitting, wat normaliter mogelijk is, kan nu helaas niet.”

Stefaan Reynaert pleegde over de werkwijze overleg met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG): “Er zijn momenteel nog geen duidelijke instructies van het Agentschap Binnenlands Bestuur over hoe fysieke zittingen het best worden georganiseerd, maar deze werkwijze werd als een good practice omschreven en kan ook in andere steden en gemeenten worden toegepast.”

Zomer 2020

De dagordes van de zittingen zijn te raadplegen op de stedelijke website. “Zoals aangekondigd houden we de raadsleden punctueel op de hoogte over de maatregelen, die het stadsbestuur neemt in het kader van de coronacrisis. Dat staat dus op de agenda, zo ook de voorstelling van Zomer 2020″, aldus nog Stefaan Reynaert.

“Op het vlak van niet-coronagerelateerde thema’s worden onder meer besproken: het reglement voor de toewijzing van seniorenwoningen; de gunningswijze en de gunningsvoorwaarden en goedkeuring van het bestek voor de projectontwikkeling met design and build van een sociaal huis; besluit tot aanwijzing van alternatieve en bijkomende locaties voor het voltrekken van huwelijken, en het voorzien van de mogelijkheid om huwelijken te voltrekken op zon- en feestdagen; bespreking en vaststelling van de visienota voor De Toekomst van Ettelgem”, somt de voorzitter van de gemeenteraad op.

De zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn start om 19.30 uur, die van de gemeenteraad om 20 uur. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten