Oudenburgse deelgemeente Roksem breidt uit

Foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het schepencollege verleende een omgevingsvergunning aan de firma Danneels voor de realisatie van 57 nieuwbouwwoningen langs de Oude Brugseweg. Het gaat over een stuk grond dat al lang braak ligt, rechtover de begraafplaats van Roksem en in de schaduw van de watertoren.

De Oudenburgse deelgemeente telt nu een 1.000-tal inwoners. “Dit project maakt deel uit van de uitbreiding van Roksem. De komende jaren staan nog twee projecten van sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel gepland: aan het Bosjeviestenplein en in de Pastoriestraat. Deze bouwprojecten zullen er voor zorgen dat Roksem er binnen enkele jaren helemaal anders zal uitzien en het bevolkingscijfer zal toenemen”, stelt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD).

Leefbare dorpskern

“Als stadsbestuur willen we wel de eigenheid van deze deelgemeente behouden. Daarom zullen we investeren in een leefbare dorpskern”, aldus nog de burgemeester.

“Bij deze omgevingsvergunning werd voor het eerst de toekomstige Europese regelgeving met betrekking tot laadpalen voor elektrische wagens gevolgd. Projectontwikkelaar Danneels dient voor een tiental laadpalen te zorgen”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Stijn Jonckheere (N-VA) aan.

De bouw van de 57 nieuwe woningen in de Oude Brugseweg gaat na de zomer van start. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.