Oudenburg investeert via zonnepanelen in hernieuwbare energie

Redactie KW

Tegen eind dit jaar wordt 250.000 euro geïnvesteerd in het plaatsen van zonnepanelen op openbare gebouwen, een jeugdlokaal en een voetbalkantine.

De eerste acht zonnepanelen zijn geplaatst op het jeugdlokaal Uze Blokhut van jeugdverenging Rode Valken. “Na de plaatsing op de gerenoveerde lokalen van KSA en KLJ was jeugdbeweging Rode Valken aan de beurt”, zegt schepen Romina Vanhooren.

Het lokaal, gelegen aan het Jeugdpad, kreeg acht zonnepanelen die gefinancierd door de jeugdvereniging zelf (500 euro), Stad Oudenburg (2.500 euro) en via de opbrengst van de Truck Run (1500 euro).

“Onze jeugdbewegingen engageerden zich vorig jaar om mee te helpen aan de organisatie van deze Truck Run. De opbrengst van de drankverkoop werd dan ook onder de deelnemende jeugdverenigingen, waarbij de Rode Valken, verdeeld”, legt de Jeugdschepen uit.

Inhaalbeweging

“Onze stad maakt de komende jaren een heuse inhaalbeweging op het vlak van hernieuwbare energie. Niet alleen de jeugdlokalen komen in aanmerking voor zonnepanelen, maar nog dit jaar komen er op LDC Biezenbilk en op WZC Riethove, op de kantine van voetbalclub White Star en op het gebouw De Groote Poorte in de Weststraat waar de dienst omgeving gehuisvest is”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

“Het is onze absolute ambitie om van Oudenburg op korte termijn een duurzame stad te maken.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier