Oudenburg gaat ook op zondagavond de lichten doven

Laurette Ingelbrecht

Dat maakte schepen Myriam Maes bekend op de gemeenteraadszitting van donderdagavond.

Het was Stefaan Reynaert (Open VLD) die peilde naar de stand van zaken in het doven van de openbare verlichting. Hij wou weten of er na evaluatie een keuze gemaakt is wat betreft dagen en uren. “De uren van doven blijven dezelfde: van middernacht tot 5 uur. Er komt wel een extra dag bij, want we gaan ook op zondagavond de straatlichten doven wat een extra besparing van 5.000 euro zal opleveren”, legde Myriam Maes uit.

“En waarop is dit gebaseerd?”, vroeg raadslid Reynaert. “Wel, we hebben de chauffeurs van De Lijn gevraagd of er op zondagnacht nog veel volk op straat is, en het antwoord was negatief. De uitgaansavonden zijn vrijdag en zaterdag. Op zondag gaat niemand ‘s avonds nog buiten“, luidde de uitleg van schepen Maes.

Waarop een gehakketak ontstond over een wel of niet gemotiveerd besluit om de lichten ook de zondagnacht te doven. Freddy Declerck (N-VA) vroeg ook nog hoe het dan zit met de kerkverlichting. “Is het dan niet aangewezen ook de lichten daar ‘s nachts te doven?” Waarop Myriam Maes richting burgemeester wees. “Er is vroeger beslist om beschermde gebouwen te verlichten”, aldus Ignace Dereeper (CD&V). “Dat zijn we inderdaad overeen gekomen”, aldus nog Myriam Maes. “Alleen met de grote phare op de kerk van Ettelgem heb ik moeite.”

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.