Oude Stadense brandweerkazerne wordt verkocht

Redactie KW

De Stadense gemeenteraad keurde de verkoop van de oude brandweerkazerne in de De Carninstraat goed. De geplande verkoop kreeg tegenwind van CD&V en onafhankelijk raadslid Koen Demonie. De nieuwe kazerne in de Ieperstraat wordt nu zondag 3 december officieel geopend.

De instelprijs voor de kazerne in de De Carninstraat bedraagt 730.000 euro. Oorspronkelijk werd de verkoop van het gebouw door de gemeente op 600.000 euro gebudgetteerd. “Het is uiteraard een meevaller dat de schatting hoger uitvalt dan verwacht.”, stelt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD), “Het gaat dan ook om een behoorlijk groot stuk grond, zeker als je er ook nog eens de parking bij rekent. De mogelijkheden voor ontwikkelaars zijn er enorm.”.

Oppositiepartij CD&V was evenwel niet zo gelukkig met de verkoop. “Het is een locatie met heel veel mogelijkheden en potentieel die we liever in het openbaar domein opgenomen zouden zien.”, stelt CD&V-fractieleider Hans Mommerency. In het verleden stelde CD&V immers al voor om op de site serviceflats op te trekken.

“We hebben op de stationssite al sterk ingezet op een verbetering van het openbaar domein.”, repliceerde burgemeester Vanderjeugd, “We hebben nog veel openbaar domein in ons bezit, maar het is evenwel ook belangrijk om te kijken hoe we dat openbaar domein kunnen optimaliseren.”. “Uw argumentatie is niet dezelfde als de onze”, aldus Hans Mommerency, “We willen geen verkoop van openbaar domein om financiële putten te vullen.”. CD&V en onafhankelijk raadslid Koen Demonie stemden uiteindelijk tegen de verkoop. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier