Oude Ardooise gebouwen baren zorgen

Bert Vanden Berghe

Op een eerder technische gemeenteraad werd gevraagd wat er nu gebeurt met het oude gemeentehuis en de alweer uitgestelde renovatiewerken aan de bieb.

In de vragenronde vroeg Christine Vandewaetere (SamenPlus) wat er nu precies gebeurt met het oude gemeentehuis als straks het OCMW verhuist richting het huidige gemeentehuis. “Er zijn verschillende pistes. Wellicht wordt het een ‘eerstelijnsinfocentrum’.” Toen de oppositie vragen stelde bij de term (die inderdaad niet gebruikelijk is, red.), bleek het om een toeristisch infocentrum te gaan. Steven Demeulenaere vroeg dan weer hoe het met de geplande werken aan de bieb zitten.

“Het dossier ligt weer onderaan de stapel”, aldus Chantal. “Zonder subsidies kunnen we er niet aan beginnen, maar we hopen om met de waterinsijpeling via de ramen toch een stok achter de deur te hebben. Zo kunnen we misschien al beginnen met de werken en volgen de subsidies pas later.” Burgemeester Callens liet er weinig misverstanden over bestaan dat de werken wellicht niet voor 2020 of 2021 zullen gebeuren. “Misschien moet er een nieuwe bibliotheek gebouwd worden”, stelde Filip Goddeeris (N-VA) voor.

“Wat gebeurt er dan met het oude gebouw? Dat kunnen we toch niet zomaar laten verkommeren?” Waarop N-VA-collega Kurt Eeckhout gevat antwoordde: “Dat gebeurt nu ook al.” Steven Demeulenaere (Groep 82) hoopte dan weer dat de kosten niet te hoog zouden oplopen tegen de geplande werken.

(BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.