Oud-gedeputeerde Carl Vereecke wordt … algemeen directeur van Oostrozebeke

© CLY
Redactie KW

Carl Vereecke (56), die tot vorig jaar nog gedeputeerde was van de provincie West-Vlaanderen, heeft een nieuwe job : de Oostrozebeekse gemeenteraad benoemde hem gisterenavond tot algemeen directeur van de gemeente. Voor hij in 2012 gedeputeerde werd, was Carl Vereecke ook nog twaalf burgemeester van Kuurne.

Een toch wel verrassende wending nadat Carl Vereecke besloten had een punt te zetten achter zijn politieke loopbaan. Door een aantal machinaties bij de lijstvorming voor de provinciale verkiezingen van vorig jaar kreeg Carl Vereecke binnen Open VLD niet de lijsttrekkersplaats waar hij als enige liberale gedeputeerde toch wel op gehoopt had en trok hij zich terug. Hij wou zich opnieuw volop focussen op de lokale politiek in Kuurne, in de hoop weer burgemeester te worden. Maar ook dat lukte niet. Dus nam hij opnieuw zijn job op in de advocatuur, bij de advocatenassociatie Odigo. Op 4 juli legt hij in Oostrozebeke de eed af als algemeen directeur, dat is de hoogste functie binnen de gemeente-administratie.

“Ik zal hier in Oostrozebeke in dienst treden op 1 augustus 2019, maar zal nog een tijdje kunnen samenlopen met de huidige titularis Guy Depourcq”, zegt Carl Vereecke in een eerste reactie. “Ik zie die opdracht best zitten en ben echt vereerd dat de gemeente Oostrozebeke mij vroeg. Ik zie mijn nieuwe opdracht echt wel als een uitdaging. Ik heb nog tien jaar te gaan en daar wil ik nog heel veel energie in stoppen en vooral al mijn ervaring ten dienste stellen van de gemeente.”

(CLY-JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.