Oud-burgemeester van Diksmuide Hendrik Laridon overleden

© DD
Redactie KW

De vader van de huidige burgemeester Lies Laridon is 83 geworden.

Hendrik Laridon nam 27 jaar het burgemeesterschap in Diksmuide waar: van 17 augustus 1973 tot 1 januari 2001 Daarmee was hij één van de langst zetelende burgemeesters in Vlaanderen. De begrafenis van Hendrik Laridon is op vrijdag om 10.30 uur in de Sint-Niklaaskerk in Diksmuide.

Ook in 2000 nog op de lijst

Hendrik Laridon stapte in 1964 in de politiek, en werd op 11 oktober 1970 verkozen tot schepen. Drie jaar later werd de handelaar in granen, meststoffen, veevoerders en turf op 38-jarige leeftijd burgemeester in opvolging van Jules Vancoillie. Eerder was ook zijn vader Maurice vele jaren gemeenteraadslid en 18 jaar schepen. Zijn schoonvader Georges Delputte was 25 jaar burgemeester van Oostkerke en één jaar parlementslid. Op 16 oktober 1998 werd er in de Boterhalle een groot feest georganiseerd naar aanleiding van een kwarteeuw burgemeesterschap van Hendrik Laridon.

Hoewel hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 nog op de CVP-lijst stond, voorzag het scenario dat dochter Lies de volgende burgemeester van Diksmuide zou worden. Zij haalde ook het hoogst aantal stemmen van alle verkozenen, maar de partij kwam in de oppositie terecht. Uiteindelijk werd zijn dochter Lies in 2006 toch burgemeester. Dat is ze nu nog altijd.

(JL/ACK-foto a-DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier