Oud-burgemeester Bernard Heens (CD&V) geen lijsttrekker in Heuvelland

Redactie KW

Bij CD&V-Heuvelland wordt Geert Debergh lijsttrekker en Bernard Heens lijstduwer. Bernard Heens was elf jaar burgemeester van Heuvelland. In 2012 nam hij deel aan de verkiezingen als lijsttrekker, maar zijn partij CD&V moest de duimen leggen voor grote concurrent Gemeentebelangen en vloog naar de oppositiebanken, waar Heens zes jaar fractieleider was.

Nu beslist hij om een stap opzij te zetten voor Geert Debergh. “Onze lijst bestaat voor meer dan de helft uit nieuwe en jonge kandidaten die zich enthousiast engageren voor Heuvelland”, zegt Bernard Heens. “We zijn toekomstgericht en kiezen daarbij resoluut voor verjonging en vernieuwing, en dit ook bij de keuze van onze lijsttrekker.”

“Zes jaar terug was ik burgemeester en lijsttrekker. De kiezer heeft toen gestemd voor verandering. Het is dus logisch dat wij nu ook voor vernieuwing kiezen binnen onze partij en een nieuwe lijsttrekker voorstellen“, vervolgt Heens. “De lijsttrekker is ook onze kandidaat-burgemeester. Geert is daarvoor de ideale kandidaat.Hij is nieuw als lijstrekker, maar heeft ook een zeer gedegen kennis van wat een gemeente besturen inhoudt. Dat heeft hij de voorbije achttien jaar in de OCMW- en gemeenteraad al herhaaldelijk bewezen. Je moet als burgemeester ook empathisch vermogen hebben en een burgervader zijn die luistert naar de mensen, een troef die Geert zeker ook heeft.”

“Als lijsttrekker krijgt hij de steun van alle kandidaten op onze lijst. Ikzelf word lijstduwer en zal daarbij mijn volle gewicht in de schaal leggen om de vernieuwing die wij met ons team ambiëren tot een succes te maken. Ik sta voor de volle 100% achter Geert Debergh als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. En samen met alle leden van onze ploeg wil ik er zelf ook nog 100% voor gaan, want Heuvelland verdient een veel beter beleid dan wat we de voorbije zes jaar hebben meegemaakt”, besluit de oud-burgemeester.

(TOGH – Foto TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.