Opvallend: Koekelaarse oppositiepartijen stellen kandidaten voor schepenambt voor

KOEKELARE / GEMEENTERAAD / Zittend vlnr: Jan Lievens, Patrick Lansens, Kelly Tanghe, Lode Claeys, Jessy Salenbien, Dirk Ampoorter, Stijn Ramboer, Eric Huyghe en Paul Jonckheere; Staand vlnr: Dirck Devreker, Laura Cools, Carole Himpens, Els Verhelst, Willy Boone, Jolien Lootens-Stael, Kaat Depreitere, Tom Pollentier, Tine Maertens, Johan Eeckloo en Urbain Scharmin (foto Coghe) © Foto Coghe
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Omdat meerderheidspartijen SP.A en Open VLD nog geen gemeenschappelijke voordrachtsakte indienden, stellen nu ook oppositiepartijen CD&V en N-VA kandidaat-schepenen voor.

“Aangezien de meerderheid nagelaten heeft om een gemeenschappelijke schepenvoordrachtsakte in te dienen, werd het nieuw schepencollege nog niet aangesteld op de installatievergadering”, klinkt het in een boodschap van Tom Pollentier (CD&V) en Jolien Lootens (N-VA).

“Op de komende gemeenteraad van 14 januari dienen de schepenen gestemd te worden tijdens de gemeenteraad. We hebben dan ook besloten om vanuit de oppositie met CD&V en N-VA samen kandidaten in te dienen voor de drie vacante schepenmandaten. Onze kandidaten zijn als eerste schepen Tom Pollentier (CD&V), als tweede schepen Jolien Lootens (N-VA) en als derde schepen Tine Maertens (CD&V).”

SP.A en Open VLD maakten op 14 oktober, de dag van de verkiezingen, bekend dat ze de handen in elkaar zouden slaan. Jan Lievens zou de enige liberale schepen worden in het team van burgemeester Patrick Lansens. Tot dusver werd echter enkel Stijn Ramboer al aangeduid als schepen, voor Jan Lievens, Jessy Salenbien en Dirk Ampoorter gebeurde dat tot dusver nog niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.