Oprichter N-VA Kortrijk Jaak Dornez (78) overleden

Redactie KW

Jaak Dornez is op 78-jarige leeftijd in Marke overleden. Hij was onder meer gemeente- en OCMW-raadslid in Kortrijk en provincieraadslid. Hij stond mee aan de wieg van N-VA Kortrijk.

Op zaterdag 15 december is Jaak Dornez in Marke overleden. Hij werd geboren in Roeselare en groeide er ook op. Hij was lid van de KSA in Roeselare. Na zijn huwelijk met Gerda Nyffels kwam Jaak in Marke wonen. Het koppel woonde eerst in de Rekkemsestraat en verhuisde daarna naar de Preshoekstraat. De zonen zijn Jan (met Ingrid Careel, Zulte) en Pol (met Karen Dufromont, Kortrijk). Er zijn zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Jaak werkte als treinbestuurder. Hij was lid van de plaatselijke Volksunieafdeling in Marke en werd gemeenteraadslid en OCMW-raadslid voor de Volksunie in Kortrijk. Voor Volksunie en later N-VA was hij ook provincieraadslid. In 2001 stond Jaak Dornez mee aan de wieg van N-VA Kortrijk. Hij is er voorzitter, ondervoorzitter en secretaris geweest. Een van Jaaks uitspraken was ooit : “Denkers hebben we genoeg, maar doeners …”.

Jaak was daarnaast lid van Davidsfonds Marke. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 21 december om 11.30 uur in crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk. (EDB-Begrafenissen Sereni D’Haene, Kortrijk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier