Oppositieraadslid haalt 750 euro uit zijn zak tijdens gemeenteraad in Heuvelland

Geert Vandewynckel kon zich vinden in het verdwijnen van de kasseien in de Reningelststraat in Kemmel, maar niet in het feit dat de gemeente zelf voor de kosten opdraaide. © a-EF
Redactie KW

Tijdens de vragenronde van de Heuvellandse gemeenteraad haalde oppositieraadslid Geert Vandewynckel (HEUVELLAND) 750 euro boven. Hij wou die overhandigen aan OCMW-voorzitter Ward Dierckx (N-VA), maar die was echter afwezig wegens te drukke consulaties in zijn dokterspraktijk in Westouter.

Geert Vandewynckel rekende uit dat de kost voor de heraanleg van de Reningelststraat in Kemmel, waar de kasseien plaatsruimden voor een laag asfalt beter was uitgegeven aan de rusthuisbewoners van het wzc Sint-Medard in Wijtschate. “Verdeel die 43.000 euro over de rusthuisbewoners en ze krijgen elk 750 euro.” Vandewynckel kon zich vinden in het verdwijnen van de kasseien, maar niet in het feit dat de gemeente zelf voor de kosten opdraaide. “Er had minstens een inspanning kunnen geleverd worden om het Agentschap Wegen en Verkeer aan te spreken om hen te laten betalen.”

Het Heuvellandse rusthuis kwam vorige maand nog in een mediastorm terecht toen bekend werd dat er flink bespaard wordt op onder meer medisch materiaal, bedlinnen en onderhoud. Sommige demente bewoners zouden zijn opgesloten in hun kamer of vastgebonden in hun bed. De aanleg van de kasseien in Kemmel kaderde zes jaar geleden in de dorpskernvernieuwing van het dorp. Het was toen de grootste investering van de toenmalige beleidsploeg CD&V, waartoe ook Geert Vandewynckel behoorde. Er kwam van bij de start van de werken felle kritiek van de Kemmelnaars. Acties werden gevoerd door Wieland De Meyer, nu eerste schepen en toen actief bij de jeugdraad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.