Oppositieraadslid belooft de voorzitter een kroontje: “U gedraagt zich als een zonnekoning”

Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert. © LI
Redactie KW

De gemeenteraadszitting van woensdagavond in Oudenburg was behoorlijk saai met vooral cijfers over de kerkfabrieken en over de budgetwijziging. Tot er een aantal mondelinge vragen kwamen.

De eerste vijf vragen kwamen van raadsleden uit de eigen Open VLD-rangen. Als eerste kwam Roland Blomme (Open VLD) aan bod. Hij wou weten of het stadsbestuur van plan is om deel te nemen aan de volgende editie van de Week van de Smaak die plaatsvindt van 14 tot 24 november. “In het verleden nam de stad hier nooit aan deel, niettegenstaande onze stad over unieke troeven beschikt”, aldus het raadslid.

Schepen Romina Vanhooren (Open VLD) gaf hierop een positief antwoord en zei dat er een proefproject wordt gelanceerd voor de bewoners van Riethove. Zij zullen eens kunnen genieten van soft fingerfood.

Toen vroeg Peter Velle (oppositieraadslid CD&V) om te repliceren. “De bewering dat Oudenburg nog nooit heeft deelgenomen aan de Week van de Smaak is een pertinente leugen. In het verleden vonden heel wat activiteiten hier rond plaats in Ipso Facto: bier- en wijnproeverijen, taarten bakken, voordrachten.” Peter Velle werd door gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (Open VLD) echter het woord ontnomen: “Hiermee is dit onderwerp afgesloten, we gaan naar de volgende vraag.”

“Als hier naar zaken verwezen wordt die onjuist zijn, snoert u onze mond. Ik zal de volgende keer een kroontje meebrengen, want u gedraagt zich als een zonnekoning”, werd Peter Velle kwaad. Maar de voorzitter hield vol en gaf vervolgens het woord aan Herlinde Devriendt (Open VLD).

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier