Oppositiepartijen Heuvelland betreuren dat er geen overleg was rond coronamaatregelen

Geert Debergh is blij met de steun in deze moeilijke tijden. © EF
Redactie KW

CD&V Heuvelland en N-VA Heuvelland waren na de gemeenteraad van gisteren in Heuvelland niet te spreken over de houding van de meerderheidspartij Gemeentebelangen. De oppositie vindt dat partij cavalier seul speelt rond het nemen van maatregelen rond de coronacrisis.

“We moeten de genomen maatregelen vernemen in de media”, klinkt het bij CD&V en N-VA. “Gemeentebelangen, die de absolute meerderheid heeft, speelt hier duidelijk cavalier seul. Via overleg hadden we niettemin op een positieve en constructieve manier een bijdrage kunnen leveren aan het lokale besluitvormingsproces hieromtrent“, stellen Geert Debergh (CD&V) en Ivo Fonteyne (N-VA)

Beide oppositiepartijen keurden wel het opschorten van de gemeentebelasting goed. “Onze CD&V-fractie steunt deze maatregelen natuurlijk, maar vraagt een doelgerichte aanpak van de gemeente. Zo zouden er extra steunmaatregelen moeten komen voor technisch werklozen, lokale handelaars, horeca, tuinbouwbedrijven en mensen die aankloppen bij het OCMW.”

“Mensen die het eigenlijk niet nodig hebben, profiteren van het laten vallen van de gemeentebelasting, terwijl dit geld misschien beter gaat naar doelgerichte maatregelen voor de hardst getroffen groepen,” reageerde Geert Debergh en werd daarbij gesteund door N-VA Heuvelland. “Dit is een maatregel die ook mensen begunstigt die het misschien niet zo nodig hebben,” vulde Ivo Fonteyne aan.

(Lees verder onder de foto)

Ivo Fonteyne (NVA-Heuvelland) vindt het jammer dat de Heuvellandbon er niet komt.
Ivo Fonteyne (NVA-Heuvelland) vindt het jammer dat de Heuvellandbon er niet komt.© EF

N-VA Heuvelland vroeg ook naar een Heuvellandbon en werd daarbij gesteund door CD&V Heuvelland. Die bon komt er niet. “Veel Heuvellandse zelfstandigen komen ons vertellen dat het water werkelijk aan hun lippen staat. Die mensen hebben nu de inkomsten broodnodig om onder meer hun vaste kosten te kunnen betalen. En de Heuvellandbon kon hierbij een hulpmiddel zijn. Weliswaar niet zaligmakend, maar toch een middel om de mensen te bewegen in eigen gemeente hun inkopen te doen.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.